Fragtfri levering over DKK 1.000,-

Champagnehuset Froment-Griffon

Champagnehuset Froment-Griffon

Champagnehuset Froment-Griffon

Historie om Froment-Griffon familien er en historie om kærlighed. Kærlighed til landet, kærlighed til vin, kærlighed til bobler! Familien har arbejdet med deres vingård i mere end fire generationer.

Vingården ligger i Sermiers, en landsby, der er klassificeret Premier Cru siden 2003. Denne skelnen er særlig sjælden siden klassificeringen af ​​Champagne Crus i 1927, og den understreger kvaliteterne ved denne ekstraordinære terroir. Vingården, med et areal på 6,65 hektar, dækker 4 berømte Crus af Montagne de Reims: Sermiers, Chamery, Villers-Allerand og Gueux.

Druesorterne presses og vinificeres separat, indtil de blandes. Man søger den bedste blanding for hver af husets cuvéer, hvoraf nogle inkluderer en portion reservevine, en ægte identitet for husets Estate vin. Nogle af vinene er fremstillet i egetræsfade til produktion af ekstraordinære årgange. Endelig bliver alle vores flasker alderen fra to til ti år i kælderen.

Vine fra Froment-Griffon

Brut Tradition AOC 1. Cru Champagne

 

Beskrivelse: En god ambassadør for områdets Terroir

Pinot Meunier dominerer fuldt ud denne cuvée og hævder sin karakter. Pinot Noir og Chardonnay, der er til stede, men mere diskret, giver denne champagne mulighed for at vise en struktureret kontinuitet.

Denne champagne har en intens gul farve med sølvreflektioner. Boblerne er fine og vedholdende. Næsen er kraftig. Aromaerne af gule frugter, moden fersken er meget til stede såvel som noter af kandiserede frugter, bagværk og tørrede frugter. Angrebet er ærligt, så viser denne vin en rigelig og rund mund, afbalanceret og frisk.

.Land: Frankrig
Voksende region: Champagne
Druesort(er): Pinot Meunier, Chardonnay, Pinot Noir

 

 

Demi Sec Tradition AOC 1. Cru Champagne

 

Beskrivelse: Sødme og delikatesse

Pinot Meunier dominerer fuldt ud denne cuvée og hævder sin karakter. Pinot Noir og Chardonnay, der er til stede, men mere diskret, giver denne champagne mulighed for at vise en struktureret kontinuitet.

Champagnen har en lysegul farve med gyldne refleksioner. Boblerne har en smuk finesse og skummet er vedholdende. Duften er kraftig med aromaer af moden frugt og kandiseret frugt med noter af smør og brioche. Smagen er meget smidig, dejlig fyldig og rund og markant sød. Der er smag af frugtpasta og tørret abrikos.

Land: Frankrig
Voksende region: Champagne
Druesort(er): Pinot Meunier, Chardonnay & Pinot Noir

 

 

Brut Grande Reserve AOC 1. Cru Champagne

 

Beskrivelse: Beviset på Champagnehusets know-how

Chardonnay og Pinot Meunier, der er til stede i størstedelen af denne blanding, udtrykker gensidigt alle deres egenskaber uden at maskere hinanden. Pinot Noir forstærker markant strukturen i denne champagne.

Champagne har en smuk lysegul farve med gyldne refleksioner. Boblerne er fine med en vedvarende perle. Duften er ret kraftig, domineret af noter af honning, hasselnød og brioche med en let mineralsk touch. Smagen er smidig og meget rund, med en meget flot balance og en god længde, denne gang med noter af citrus og grapefrugt.

Land: Frankrig
Voksende region: Champagne
Druesort(er): Chardonnay, Pinot Noir & Pinot Meunier
 

 

 

Brut Rosé AOC 1. Cru Champagne

 

Beskrivelse: En uforlignelig frugtbarhed

Chardonnay dominerer denne blanding og bringer den friskhed og finesse. De to sorte druesorter, Pinot Noir og Pinot Meunier, supplerer den fremragende med deres struktur og frugt.

Denne rosé-champagne har en meget smuk laksefarve, boblerne er fine og vedvarende med en fin og let perle. Duften, meget fin og frisk, domineres af aromaer af små sorte frugter (solbær, blåbær), grenadine og marengs noter. Smagen på denne champagne er ærlig, livlig og af god længde, meget finesse, og vi finder aromaer i perfekt harmoni med duften. Det hele er ærligt og rent, perfekt afbalanceret, med en rig aromatisk palet, men diskret og af sjælden finesse.

Land: Frankrig
Voksende region: Champagne
Druesort(er): Chardonnay, Pinot Noir & Pinot Meunier